Mediehusene Midtjylland

Mediehusene Midtjylland

Vi er dine LOKALE mediehuse i Midtjylland!

Vi er en selvstændig og uafhængig medievirksomhed, som formidler den lokale historie på baggrund af en journalistisk bearbejdning.
»Lokal med vilje« er ikke blot et slogan, Herning Folkeblad tager frem ved festlige lejligheder. Det er vores pejlemærke hver eneste dag, når vi bringer…

I en travl verden, hvor informationer skyller ind over os fra morgen til aften, bliver det nære stadigt vigtigere for os. Det ligger i tiden, og pandemien var…

Vi har leveret lokale nyheder i over 140 år, og vi glæder os hver dag til at berette om det mangfoldige lokale liv. Med Skive Folkeblad får du masser af lokale…

Vi tager aktivt del i at skabe og fastholde den lokale identitet

3 dagblade og 16 ugeaviser

Som dækker hele Midtjylland og læses ugentligt af mere end 120.000 lokale 

Køb abonnement til din lokale avis her

Vil du også være opdateret på de lokale nyheder? Klik her og køb abonnemnet:

Mediehusene Midtjylland

HVEM ER VI

Vores logo fortæller med udgangspunkt i vores M, at vi er i menneskebranchen. Vi er mennesker, som arbejder med mennesker og for mennesker. Fra mennesker til mennesker. Fra medarbejder til modtager. Den gennemgående linje i vores arbejde har vi brugt til at slå ring om M’et i centrum – M’et som står for de mennesker, som er modtagere af vores indhold og for de medarbejdere som formidlingsvirksomheden indeholder. Vi tror på, at indsigt er det bedste fundament for involvering og engagement. Til glæde og gavn for lokalsamfundet.

VORES VÆRDIER

Vi tager i vores arbejde udgangspunkt i den enkelte borgers tilværelse i lokalsamfundet. Vi leverer vores løsninger analogt eller digitalt således, modtageren opnår en let og hurtig tilgængelighed.

VISION

Derfor har vi Mediehuset Herning Folkeblad
Vi er en selvstændig og uafhængig medievirksomhed (uafhængig af politiske partier, interesse-organisationer og enkeltpersoner) for alle i Midtjylland.

Vi redigerer i en frisindet, national og folkekirkelig ånd og ud fra et liberalt grundsyn. Alt arbejde sker ud fra en konstruktiv kritisk holdning med kvalitet og høj nyhedsværdi som vores grundlag.

Vi medvirker til at skabe og fastholde den lokale identitet i Midtjylland. Dette skal ske ved bl.a. at oplyse, informere, underholde samt skabe og fremme debat – og hertil udfordre borgerne på oplevelser og den lokale virkelighed.

Vi leverer ud over den dybe lokal-dækning også nationale og internationale nyheder.

Vi er et lokalt annoncemedie for borgerne i Midtjylland.

MISSION

Dér vil vi hen med Mediehuset Herning Folkeblad
Vi vil opfattes – af lokalborgere, annoncører, samarbejdspartnere og medarbejdere – som den førende medievirksomhed i Midtjylland. En medievirksomhed der sætter perspektiv på den lokale tilværelse.

Vi vil have en position blandt Midtjyllands (og medie-branchens) mest kendte og velrenommerede virksomheder. Vi er en veldrevet og synlig arbejdsplads, hvor medarbejderne er stolte af at være ansat.

Vores forretningsgrundlag er alle former for nyhedsformidling med et lokalt perspektiv. Medieformidlingen kan distribueres via abonnementslevering, løssalg og udlevering, via trykte og elektroniske medier, via egne kanaler og via partnerskaber.

Vi vil sikre en optimal udnyttelse af de annonceringsmuligheder, der er i tilknytning til medierne enkeltvist og i forskellige kombinationsmuligheder og er således en naturlig kommunikationssamarbejdspartner for de lokale virksomheder.

Vi ønsker at være omdrejningspunktet for regionens distribution af aviser, tryksager, brochurer m.m.

Fra avis til Mediehus

Herning Folkeblad har op gennem 1900-tallet været en af mange lokale dagblade, hvoraf alle andre hen ad vejen har lidt bladdøden. Herning Folkeblad var sidst i 1980’erne selv tæt på at lukke, men blev reddet af lokale erhvervs- og sparekassefolk, som ikke kunne se sig ind i en stor driftig by uden et lokalt dagblad.
Herning Folkeblad blev ejermæssigt omdannet til en Fondsejet virksomhed, som siden har haft to formål: at udgive lokale medier og uddele overskuddet til gode lokale formål.

I 2002 skiftede Herning Folkeblad navn til Mediehuset Herning Folkeblad. Det skete i forbindelse med, at der blev udvidet med radio og tv. Tv er siden solgt fra, men mediehuset driver Radio M, Radio Solo og Radio Alfa Midtjylland. I 2002 blev virksomheden ligeledes udvidet med et kommunikationsbureau, som siden er blevet udviklet og udvidet ad flere omgange samt omdøbt til Konceptas. I juni 2019 skiftede reklamebureauet navn og identitet til Onlinebureauet Advicer og fik en helt ny og tidssvarende profil. I 2009 flyttede Herning Folkeblad ind i det nye Mediehus, Østergade 21. I 2013 købte Herning Folkeblad Midtjyllands Avis. I 2020 blev Skive Folkeblad også en del af Mediehusene Midtjylland, som virksomheden i dag har taget som det samlede koncernnavn.

I takt med digitaliseringen bruger Mediehusene Midtjylland i dag en bred platform til sine udgivelser, der udover dagbladet tæller; ugeaviser, magasiner, nyhedssites, micro-sites, apps, lokalradio, podcasts og video. Hertil rådgives der til kunderne om anvendelse af alle sociale medier og opbygningen af hjemmesider og webshops. Datterselskaberne Advicer, Samdi og OTM sørger for kompetencer og produktion i hele værdikæden.

Kunne du lide historien?

Kunne du lide historien ovenfor, er følgende måske også noget for dig:

Distribution

SAMDI er Midt- og Vestjyllands bedst dækkende distributions­selskab Den primære opgave for SAMDI er at omdele Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Skive Folkeblad, Herning Bladet, Ikast Avis,…

Rundvisning

Vi viser gerne grupper og foreninger rundt i Mediehuset Vi er rigtig glade og stolte af vores Mediehus midt på gågaden i Herning, og derfor viser vi det også gerne frem. Ved ønske om en rundvisning i…

Vil du også være opdateret på de lokale nyheder?

Mød vores medarbejdere

Vil du være en del af Mediehusene Midtjylland?

Køb abonnement

Som abonnent på én af vores aviser er du
automatisk medlem af læserklubben.