Valsende Wien og betagende Budapest

Valsende Wien og betagende Budapest

25. september - 1. oktober 2022
Afgang fra Billund

Prisen inkluderer

 • Dansktalende rejseleder hele vejen hjemmefra
 • Fly med Ryanair Billund-Wien/Budapest-Billund
 • 3 nætter på centralt hotel i Wien
 • 3 nætter på centralt hotel i Budapest
 • Daglig morgenmad Aftensmad tirsdag + onsdag
 • Dinnercruise med middag torsdag
 • Sightseeing og udflugter som beskrevet
Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

Wien har en alenlang liste over imponerende seværdigheder og attraktioner. Her i smukke rammer forenes fortid og nutid på magisk vis. Uanset hvor man befinder sig ser man imponerende paladser, smukke palæer, fantastiske klassiske bygninger, overdådige museer og storslåede parker. Det hele sat i musik af Mozart og valsekongen Strauss.

Cirka 250 kilometer sydøst for Wien ligger Budapest delt i to af Donaufloden og forbundet af otte smukke broer med hver sit særpræg. Buda er den historiske bydel med det enorme og højtliggende borgkompleks, Fiskerbastionen, Matthiaskirken og de krogede gamle gader med middelalderhuse. Pest er det dynamiske centrum med butikker, restauranter og sydende atmosfære. På denne spændende rejse, som foregår 25. september - 1. oktober skal vi nyde begge hovedstæder med hver deres særpræg, men også ligheder og fælles historie.

Georg Sas fra Ungarneksperten er rejseleder og teknisk arrangør.

 • Direkte til Wien

  Vi mødes med rejselederen i Billund Lufthavn søndag 25. september, hvor vi skal flyve direkte med Ryanair til Wien klokken 20.10. Ankomst klokken 22 og direkte transfer fra lufthavnen til Hotel Admiral, der ligger centralt i byen.

  Mandag er vi klar til at tage fat på alt, hvad denne skønne by har at byde på. Vi tager på en kørende sightseeing, hvor vi blandt andet gør et kort ophold ved det berømte Hundertwasser Haus, et af Wiens mere specielle vartegn. Med sine bølgende etager, jord og græs på taget, træer, der vokser ud indefra og den særegne bemaling både fryder og chokerer bygningen.

 • Nostalgisk pariserhjul

  Vi kører videre til forlystelsesparken Prater, der foruden en stor naturpark også byder på fest, farver og et berømt gammelt pariserhjul, der blev bygget til verdensudstillingen i Wien i 1896. Frokost på egen hånd i den skønne park.

  Efter frokost indleder vi en sightseeing til fods. Vi begynder ved Operaen, går videre gennem centrum til Stephans Dom, Kohlmark, Anker Uhr, Juden Platz og slutter ved Hofburg. Aftensmad på egen hånd.

  Om aftenen er der mulighed for at nyde Wiens fantastiske musik, når det berømte Wiener Hofburg Orchester og solister optræder med brudstykker af populære værker af Mozart og Strauss. Koncerten foregår i smukke og historiske rammer. (Billetten bestilles og betales hjemmefra - kategori A billet koster 495 kroner og kategori B koster 350 kroner).

 • De smukke paladser

  Tirsdag kører vi indledningsvist til habsburgernes sommerresidens Schönbrunn, hvor vi nyder den store smukke park. Ønsker man at køre op til Gloriette monumentet, så kan man køre med hestevogn eller med et lille tog. En spadseretur derop tager cirka 40 minutter.

  Herefter kører vi til Belvedere Paladset. Den berømte østrigske maler Gustav Klimts værker kan ses i den øvre Belvedere - egen entré såfremt man ønsker dette besøg. Eftermiddagen er fri indtil vi sammen spiser aftensmaden i en nærliggende restaurant i gåafstand fra hotellet.

  Onsdag morgen efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører mod Budapest.

 • Middelalderstemning

  Vel ankommet fanger øjet pragtfulde bygninger og en by, der er i fuld gang med at finde tilbage til fordums storhed med smukke paladser og prangende pladser. Budapest er en forførende storby, der rummer såvel gammelt som nyt. Arkitekturen er fantastisk både uden- og indendørs, og byens mange restauranter og caféer kan i høj grad mænge sig med eliten og endda til billig pris.

  Historisk set kan byen også bryste sig af storhed og dramatik. Indtil 1873 var byen officielt tre byer, nemlig Pest, Óbuda og Buda, og man mærker stadig en forskel, ikke i mentaliteten, men i historien og arkitekturen. Byen er præget af Europas næstlængste flod, Donau, som deler byen i to kontrastrige dele, Buda og Pest.

  På den bjergrige Buda-side hæver høje sig med stolte historiske bygningsværker og nationale mindesmærker. Den kendetegnes af trappestier, som leder op til byens to store vartegn; Citadellet på Gellért-bjerget og slotsdistriktet. Her lå kongebyen i middelalderen, og forbløffende meget af den genfinder man på Borghøjen. Vi kigger på Budasiden og nyder de gamle smukke bygninger og de snørklede gader.

 • Westminster som inspiration

  Sidst på eftermiddagen tager vi til vores hotel, Hotel Benczur, der ligger centralt i byen. Her indkvarterer vi os og nyder lidt senere vores aftensmad i hotellets restaurant.

  Torsdag efter morgenmaden besøger vi først det imponerende parlament, der holder til i en nygotisk bygning med utallige spir og tårne og en sirligt udsmykket facade. 90 statuer til minde om ungarske konger og militærledere pryder ydermuren. Parlamentet blev opført med inspiration fra Westminister Palace i London og var en storslået markering af Ungarns 1000 års jubilæum. Den prominente placering langs Donaufloden på Pest-siden blev valgt som et symbol på byens nye demokratiske regering i modsætning til de højtliggende kongelige slotte på højene overfor.

 • Den fyrige Pest-side

  Vi får en guidet rundvisning i parlamentet, hvorefter vi fortsætter vores sightseeing og besøger St. Stephan katedralen og Corvin kvarteret. Frokost på egen hånd, hvorefter deltagerne tilbydes en gående sightseeing på omkring halvanden time på Pest-siden.

  Om aftenen har vi bestilt en aftensejlads på Donau inklusive en aftenbuffet. Det er ganske fantastisk og helt anderledes at se den skønne by illumineret fra vandsiden.

 • Kur-hovedstaden

  Budapest er den eneste hovedstad i verden, der kan kalde sig en kurby, og den er et rent slaraffenland med kurbade. Vandet kommer direkte fra de underjordiske varme kilder, der indeholder mange naturlige mineraler, som siges at have en helsebringende virkning på krop og sjæl. Det mest kendte, og et af de smukkeste, er Széchenyi Bad, der blev bygget i 1913. Selve bygningen, der huser flere saunaer, dampbade og massagebænke, tårner sig op som en gul mur rundt om de store pools og naturkilder. Et af disse bade kan du for eksempel besøge fredag, hvor dagen er til fri disposition.

  Et besøg i den indendørs markedshal, der er Europas største, er også en mulighed. Her bugner det af friske råvarer, ost, krydderier og pølser, og du mærker virkelig den lokale atmosfære helt ind under huden. Rejselederen har mange andre gode forslag. Har du lyst kan du om aftenen følges med rejselederen til Restaurant Trofea. Her tilbydes en overdådig buffet med drikkevarer ad libitum (egen regning).

  Lørdag er der tidlig morgenmad og afgang til lufthavnen. Vi flyver fra Budapest med Ryanair klokken 08.50 med ankomst i Billund klokken 10.50.

 

Bestil her

praktiske informationer 0

BillundUngarneksperten/Silkebus

Ungarneksperten/SILKEBUS er medlem af Rejsegarantifonden. Medlems­nummer: 2957.

pdf ikonUngarneksperten/SILKEBUS' handelsbetingelser

Bestilling
Særpris for abonnenter 6.895 kr.
Pris 7.095 kr.
Antal personer
* Udsolgt
Sorry, This product is out of stock....
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på mail@laeserklubben.dk
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.