Lyø og Avernakø

Lyø og Avernakø

30. august 2022
Afgang fra Silkeborg og Herning

Prisen inkluderer

 • Bus
 • Sejlture
 • Guidet traktor rundtur
 • Guidet rundtur på Avernakø
 • Kaffe og rundstykke
 • Sandwich
 • 2 retter aftensmad
Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

Kom med ombord når vi skal på øhop i det Sydfynske øhav. Her skal vi besøge de to øer, Lyø og Avernakø. Vi kan forvente os en tur med højt til himlen, en helt speciel stilhed på Lyø og fortællingen om Avernakø, der faktisk ”kun” er 15.000 år gammel.

 • En perle i det Sydfynske øhav

  Vi kører fra Silkeborg og Herning tidligt om morgenen mellem 06.00-06.45. Vi holder passende pause undervejs mod Fåborg, hvor vi får kaffe og rundstykke ved bussen. I Fåborg
  sejler vi med færgen til Lyø. Med et areal på blot 6 km2, kan øen måske virke lille. Men den danner alligevel hjem for knap 90 personer. Vejene er så små, at bussen ikke kan køre rundt på øen, så derfor holder der traktorer med vogne klar til at køre os rundt på en guidet tur.

  Lyø har en lang og bemærkelsesværdig historie, der går helt tilbage til stenalderen. Fortiden er stadig synlig på øen i form af en række stendysser. Mange af byens huse er fra 1700-tallet, og enkelte kan dateres endnu længere tilbage.

  I 1223 var Lyø vært for kongelig dramatik da Valdemar Sejr blev overfaldet af grev Henrik af Schwerin og blev ført til Danneberg som fange og i 1225 måtte Valdemar købe sig fri fra
  fangenskab med løftet om ikke at ville hævne sig. Selvom historier fra fortiden er øredøvende, så er der en helt magisk stilhed på øen. Luften er frisk, badestrandene skønne og naturen smuk.

  Når vi har brugt et par timer på Lyø, sejler vi med færgen videre til Avernakø. Ombord nyder vi vores medbragte frokostsandwich.

 • "Hvor ørnen bor"

  Avernakø kommer af ar=ørn og nache=nakke/sted. Og ordets helhed betyder Avernakø: ”Hvor ørnen bor”. Øen er især kendt for dets rige fugleliv og smukke natur. Når vi ankommer til Avernakø, venter vores lokale guide Gitte, som bor på øen. Avernakø har en enestående kyststrækning på i alt 19 km. Øen byder på mange lækre råvarer som f.eks. flere typer kødkvæg, lam, kaniner og geder. Øens vilde frugter og bær møder man både i naturen, men også på hylderne i Gittes gårdbutik.

  Efter et par timers ophold sejler vi tilbage til Fåborg. Herfra køres mod Morud, hvor vi nyder en 2-retters middag. Herfra kører vi mod vores hjembyer.

 

Bestil her

praktiske informationer

Herning
SilkeborgSørens Rejser

Sædereservation kan tilkøbes for 50 kroner og bestilles igennem Læserklubben på mail mail@laeserklubben.dk eller telefon 9626 3756/57

Sørens Rejser er medlem af Rejsegarantifonden. Medlems­nummer: 1673.

pdf ikonSørens Rejsers handelsbetingelser

Bestilling
Særpris for abonnenter 895 kr.
Pris 945 kr.
Antal personer
*Ledige pladser
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på mail@laeserklubben.dk
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.