Rom - Den evige stad

Rom - Den evige stad

23. - 27. maj 2023
Afgang fra Billund

Prisen inkluderer

 • Flybillet med Ryanair Billund-Rom t/r
 • 20 kg bagage
 • Transfer fra hotel - lufthavn
 • Fire overnatninger på Hotel San Marco
 • Fire gange morgenmad
 • Velkomstmiddag på lokal restaurant
 • Dansk rejseleder på udflugterne
 • Entré til Vatikanmuseet og Peterskirken
 • Entré til Colosseum og Forum Romanum
 • Entré til Capitolini Museums
 • Obligatorisk byskat til hotellet
 • Lydanlæg i høretelefoner til alle udflugter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Tilkøb af eneværelsestillæg, tilkøb af tillægsudflugten til Tivoli (kr. 680,- per person)  bestilles ved bestilling til Læserklubben. 

Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

At Rom ikke blev bygget på én dag, kan man tydeligt se, når man bevæger sig rundt i byens mange kroge. Overalt findes der ruiner, monumenter og andet fra tidligere tider og op til i dag. Ingen anden by i verden er så proppet med synlige rester fra en svunden tid. Med Panter Rejser som teknisk arrangør besøger Læserklubben Rom 23.-27. maj - et dejligt tidspunkt, hvor foråret står i fuldt flor, og man kan nyde de mange grønne pladser og parker. Vi flyver med Ryanair direkte fra Billund tirsdag 23. maj om eftermiddagen. Transfer til hotellet San Marco, som ligger centralt lige ved Termini stationen.

Indkvartering og sen aftensmad på en lokal restaurant i byen.

 • Den rige kulturarv

  Som turist i Rom er man forkælet. De mange seværdigheder falder nærmest over hinanden, og de fleste ligger indenfor en radius, der er til at have med at gøre. Trods det går man mange
  skridt, så turen anbefales ikke til gangbesværede. En tur gennem Rom er også en rejse tilbage i tiden. Som centrum for Romerriget og Pavestaten har byen en helt unik historie, og uanset hvor man færdes, støder man på imponerende
  vidnesbyrd, der er mere end 2500 gamle.

  Rom blev oprindelig grundlagt på Palatinerhøjen i 700-tallet f.Kristus. Ifølge legenden er byen opkaldt efter Romulus, der efter en blodig disput med sin tvillingebror Remus, blev
  hovedstadens første konge. Denne rejse gør os bekendte med »Den evige stad«, og vi udforsker byens rige kulturarv til
  civilisationen. Vi skal også kigge nærmere på antikkens Rom med Capitolium, Colosseum, Forum Romanum og Centro Storico med det storslåede tempel Pantheon. Undervejs kan rejsen også krydres med en spændende udflugt til Tivoli med det overdådige landsted Villa d’Este og Kejser Hadrians’ villa, Villa Adriana. Der bliver naturligvis også tid på egen hånd til at udforske den smukke hovedstad.

 • Dansk/italiensk rejseleder

  Vores planlagte rejseleder hedder Tina Montalbano, og er opvokset i København med en dansk mor og en italiensk far. Siden 2002 har hun været bosat i Rom og arbejdet som tolk og statsautoriseret lokalguide. Tina tager imod os i lufthavnen og er sammen med os på alle udflugterne.

 • La dolce vita

  Onsdag efter morgenmaden går vi en tur via Piazza di Spagna og Den Spanske Trappe til Fontana di Trevi, som blev udødeliggjort i Fellinis film »La dolce vita« fra 1960. Den berømte fontæne skulle oprindelig udformes af kunstneren Bernini, men efter pave Urban VIII’s død blev projektet skrinlagt. Byggeriet af fontænen blev derefter genoptaget cirka 100 år senere af arkitekten Vicola Salvi og stod endelig færdig i 1762.

  Vores gåtur fortsætter ind i Centro Sorico, hvor vi ser det imponerende tempel Pantheon. Dette er Roms bedst bevarede antikke bygning og blev opført af kejser Hadrian år 118 efter Kristus. Vi besøger også det smukke baroktorv Piazza Navona, byens mest populære samlingspunkt, og derfor også kaldet »Roms dagligstue«, inden vi fortsætter til Vatikanstaten, hvor vi skal besøge verdens mægtigste kirkebygning, Peterskirken.

  Torsdagen tilegner vi antikkens Rom. Vi begynder udflugtsprogrammet med et besøg i de Kapitolinske museer, beliggende på Kapitolhøjen i centrum af Rom ved Piazza Venezia. I 1471 donerer pave Sixtus IV en række
  bronzestatuer til Roms kommunale bygning, og dette er begyndelsen på museernes samling, som i dag huser adskillige berømte skulpturer og malerier.

 • Livet som indsats

  Der bliver tid til frokost på egen hånd, og herefter fortsætter vi til Roms mest kendte og udødeliggjorte plads, Colosseum. Gladiatorlegene i det gamle Rom var et unikt fænomen i historien, som stadig fascinerer både unge og ældre den dag i dag. 50.000 romere og Roms berømte kejserne kunne gennem tiden overvære gladiatorerne kæmpe en kamp på liv og død, både mod hinanden og mod vilde dyr. Desuden var Colosseum skueplads for henrettelser af
  både krigsfanger og kriminelle. Det er en overvældende oplevelse at marchere ind i arenaen og føle de tusindvis af blikke og tilråb, der for over 2000 år siden rungede ned mod kamppladsen, hvor man nu står og skuer op mod tilskuerpladserne.

  Vi fortsætter herefter til det spændende ruinkompleks Forum Romanum, som var det gamle centrum for Romerrigets enorme imperium. Her skal vi høre fortællinger om oldtidens præstinder, der skulle vedligeholde den hellige ild i Vestatemplet.

 • Fritid eller udflugt

  Fredagen kan du tilbringe på egen hånd i denne skønne by, men du har også mulighed for at følge med på udflugt til bjergbyen Tivoli, som allerede under antikken, var et populært udflugtsmål for romerne. Vi indleder dagen med et besøg på det overdådige landsted Villa d’Este, som blev opført i 1500-tallet af kardinal Ippolito II d’Este. Villaen blev i 2001 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af den tilhørende renæssancehave, som har haft indflydelse på indretningen af haver over hele Europa. Paladsets pragtfulde anlæg, prydet af de mange smukke fontæner, er et syn alle haveelskere bør få med sig.

  Efter egen tid til frokost besøger vi ruinerne af Kejser Hadrians’ villa, Villa Adriana. Ejendommen blev opført i perioden 118-138 efter Kristus og er et af Italiens mest besøgte arkæologiske steder. Hele boligkomplekset består af adskillige bygninger, som dækker et område på 120 hektar, og ser ud som en mindre romersk by. Her var opført både bade og templer, teatre og smukke haveanlæg. Selve villaen var inddelt i to etager, hvor kejseren nød roen på den øverste etage, mens slaver tog sig af det hårde arbejde i 1. etage.

  Lørdag er der tidlig morgenmad på hotellet, hvorefter der er transfer til lufthavnen og afgang mretur til Billund.

  Prisen for denne storbytur er 7895 kroner for avisens abonnenter. Ikke -abonnenter er velkomne for 8095 kroner per person. Eneværelsestillæg på 1200 kroner.

 

Bestil her

praktiske informationer 0

BillundPanter Rejser

Panter Rejser er medlem af rejsegarantifonden med medlemsnummer 1524

pdf ikonPanter Rejsers handelsbetingelser

Bestilling
Særpris for abonnenter 7.895 kr.
Pris 8.095 kr.
Antal personer
*Få ledige pladser
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på mail@laeserklubben.dk
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.