Japan, Solens Rige

Japan, Solens Rige

6. - 16. april 2023
Afgang fra Billund

Prisen inkluderer

 • Fly: Billund - Osaka//Tokyo - Billund

 • Dansk rejseleder fra Billund til og med Tokyo

 • Overnatninger på turistklasse hoteller

 • Morgenmad dagligt

 • Togpas til Japan Rail

 • Sejltur til øen Miya-Jima

 • Sejltur på Ashi søen

 • Svævebane på Komagatake bjerget

 • Transport som nævnt mellem byer og seværdigheder

 • Alle de nævnte udflugter

 • Heldagstur til Mount Fuji (engelsktalende)

 • Alle entréer til de nævnte seværdigheder og museer

 • Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg

Eneværelsestillæg koster 3200 kroner. 

Tilkøb af eneværelse sker via Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller telefon 9626 3756/57

Informationer sendes på mail cirka ti dage inden afrejse
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

Harmoni, enighed og konsensus er betydelige egenskaber i den japanske kultur. Det japanske folkefærd opfatter sig selv som et homogent folk, hvor især høfligheden og arbejdsmoralen erlegendarisk. Med et buk, et lille nik og et smil kommer man langt - også i Japan. Og langt og vidt omkring skal vi på denne spændende rejse til et anderledes og dragende land. Vi skal besøge Kyoto, Hiroshima, Tokyo og Mount Fiji, og hvad dermed følger af fantastiske oplevelser

Det kontrastfyldte ørige byder på pulserende storbyer, storslået natur og interessant kultur. Japan er bygget på gamle traditioner, men er i dag et velfungerende, demokratisk samfundmed en hurtigt voksende økonomi, hvor især højteknologi og industri er i fokus. Trods det effektive vækstsamfund finder du stadig kejserpaladser, blomstrende haver, farverige klædedragter, særlige traditionsrige kunstarter og en del religiøse begivenheder. Der bliver værnet om traditioner og overbevisninger, som på fineste vis går i tråd med moderne teknologi.

Rejsebureauet Our World A/S er teknisk arrangør på rundrejsen, der varer fra 6.-16. april. For at få det ypperste ud af turen vil gruppestørrelsen være på maksimalt 15 personer plus rejselederen, der er med hele vejen hjemmefra. Vi bevæger os i samme takt som japanerne selv ved at benytte de velfungerende lokale transportmuligheder, som tog, metro, taxa og det verdensberømte hurtigtog, Shinkansen. Vi møder Japan i øjenhøjde - også på spændende gåture.

 • Dag 1 - Afrejse

  Torsdag 6. april mødes vi i Billund Lufthavn, hvorfra vi via Amsterdam flyver til Osaka. Kulturens vugge.

 • Dag 2 - Koyoto

  Fredag morgen, efter ankomsten til lufthavnen, kører vi den fem kvarter lange tur til Kyoto. Den gamle kejserby er på mange måder den japanske kulturs vugge, og området er særdeles rigt på kulturskatte fra Japans historie.

  Vi tager direkte til hotellet og får opbevaret bagagen, mens vi tager det første kig på byen. Indtil 1868 var Kyoto Japans hovedstad, så hvad er mere naturligt end at indlede besøget vedkejserpaladset. Selvom hovedstaden efterfølgende blev flyttet til Tokyo, så bruges paladset stadig af kejserfamilien - primært i forbindelse med ceremonier eller besøg fra udlandet. Tilbage på hotellet indkvarteres vi, og det er tid til at slappe lidt af.

 • Dag 3 - Fushimi Inari-taisha

  Lørdag morgen mødes vi tidligt for at opleve Fushimi Inari-taisha, der er en af de absolut smukkeste og mest berømte Shinto-helligdomme. De cirka ti tusinde porte renser sjælen, når man går igennem dem, og hvem kan ikke have behov for det?

  I går så vi kejserens imponerende palads, og i dag skal vi se shogunens ditto. I en længere periode var shogunen den virkelige hersker over Japan, hvilket skyldtes, at han var leder af samuraierne og dermed havde den vigtige militære magt. Han var en general, der langsomt udkonkurrerede kejserens magt indtil 1868, hvor revolutionen kendt som Meiji-restaurationen fandt sted og ændrede magtfordelingen i landet. Vi føres 400 år tilbage i tiden, da borgen blev bygget af den mægtige Shogun, der netop havde besejret alle sine fjender i et afgørende slag, og nu stod som Japans uindskrænkede militære leder. Efter sejren valgte han at flytte sit militære hovedkvarter til det nuværende Tokyo, men byggede denne borg for at have et sikkert opholdssted, når han besøgte Kyoto, hvor kejseren fortsat residerede. Syngende gulve. Paladset består af fem bygninger og 33 rum, som blev brugt til forskellige formål.

  De forskellige bygninger er forbundet med overdækkede korridorer, som er berømte for deres»nattergalegulve«, der »synger«, når man bevæger sig hen over dem. Formålet var at sikre sig mod indtrængende, for eksempel en ninja, sendt ud for at gøre det af med shogunen. Og såden imponerende og toptrimmede have var med til at udstråle magt og bevidne, at her boede en mægtig herre.

  Herefter fortsætter vi til den hyggelige bydel Arashiyama, hvor der er tid til at spise frokost og nyde de mange fine butikker. Samlet igen går vi en tur gennem den store, smukke bambusskov - en speciel oplevelse, der virker som en lise for sjælen. Knejsende geishaer. Om aftenen tager vi til bydelen Gion, der blandt andet er kendt for de smukke geishaer, der tripper afsted med knejsende hoved, hvidsminket ansigt og farvestrålende kimonoer. De pittoreske gader i Gion byder også på fine tehuse og små butikker med kunsthåndværk.

 • Dag 4 - Den Gyldne Pavillion

  Søndag skal vi besøge Den Gyldne Pavillon, der er en af landets største seværdigheder. I det 14. århundrede overdrog den daværende shogun hvervet til sin søn og blev munk. Sønnen opførte det ekstravagante Zen-tempel efter faderens død. Vi ser bygningerne udefra og nyderden smukke have. Intet besøg i Japan uden et stop ved et lokalt marked. Vi frekventerer det ældgamle Nishiki marked, hvor den første bod blev etableret i år 1310. I området er der hundredvis af boder og små restauranter.
  Resten af dagen er fri til egne oplevelser.

 • Dag 5 + 6 - Shinkansen mod Hiroshima

  Mandag (og tirsdag) forlader vi Kyoto og kører med Shinkansen mod Hiroshima. At køre med dette helt specielle højhastighedstog er en stor oplevelse i sig selv. Tophastigheden når over 300 km/t. Den altødelæggende bombe. Tanken ledes automatisk hen på atombomben, når man nævner Hiroshima. Denne skrækkelig bombning under Anden Verdenskrig prægede og formerede byen - og egentlig hele verden - i rigtig mange år frem. Vi oplever blandt andet slottet, der som en meget stor del af byen blev ødelagt under krigen, men som blev genopbygget i 1958 og i dag er museum for Hiroshimas historie. Stort set hele byen er blevet genopbygget, men enkelte områder er bevaret som påmindelser. Vi skal da også kigge på Peace Memorial Park med de mange bevægende mindesmærker, men også byens smukkehave, Shukkei-en og øen Miya-jima.

 • Dag 7 - Tokyo

  Midt på formiddagen onsdag tager vi igen det hurtige tog og denne gang til Tokyo. Tokyo og bjergene. Verdens måske vildeste vejkryds finder vi i Shibuay-kvarteret, der er ensand smeltedigel af liv, larm og butikker. Når man lige har vænnet sig til forholdene, så er oplevelsen af at være her af den type, man aldrig glemmer.

 • Dag 8 - Mount Fuji

  Muligvis så du Mount Fuji fra toget i går, men er vejret med os, skal vi tættere på i dag. Fremme ved landets højeste bjerg tager vi op på femte station i 2200 meters højde. Efter frokosten fortsætter vi til Ashi-søen, og her skal vi sejle en tur over til foden af Komagatake-bjerget. Senere tager vi svævebanen op på dette bjerg, og her har vi igen muligheden for at nyde synet af Mount Fuji, før vi returnerer til Tokyo.

 • Dag 9 + 10 - Skyskrabere, biler, parker og masser af mennesker

  Fredag og lørdag: Skyskrabere, biler, parker og masser af mennesker. Tokyo er cirka 25 gangestørre end København og at opleve denne by sætter naturligt nogle begrænsninger. Vores fokus vil være på stemningen i byen, den kejserlige have, den imponerende konferencebygning fra 1996. Tokyo International Forum, shoppinggaden Ginza og flere andresteder.

 • Dag 11 - Hjemrejse

  Søndag flyver vi fra Japans hovedstad, og efter et flyskifte i Amsterdam lander vi i Billund

 

Bestil her

praktiske informationer 0

BillundOur World

OurWorld er medlem af Rejsegarantifonden. Medlems­nummer: 1747

pdf ikonOurWorlds handelsbetingelser

Bestilling
Særpris for abonnenter 19.995 kr.
Pris 20.495 kr.
Antal personer
*Ledige pladser
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på mail@laeserklubben.dk
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.