Jul i Sønderjylland

Jul i Sønderjylland

1. - 2. december 2022
Afgang fra Herning, Ikast og Silkeborg

Prisen inkluderer

 • Buskørsel
 • Besøg på Skamlingsbanken
 • Frokost på Brødremenighedens hotel inkl. en genstand
 • Byrundturen "Stjernestunder" med lokalguide i Christiansfeld
 • En nat på Tyrstrup Kro
 • Aperitif
 • Tre-retters menu
 • Morgenbuffet
 • Tur over grænsen
 • Frokost inkl. en genstand på Schackenborg Slotskro
 • Rundvisning på Schackenborg Slot
Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

På Læserklubbens juletur til Sønderjylland 1.-2. december er der lagt stor vægt på livets goder.

Før vi ved af det har juletiden indfundet sig. og så skal der skrues maksimalt op for hyggeblusset. Vi har her stykket en tur sammen, som for os giver en stor del af det, som denne tid skal bestå af, nemlig noget til hjernen, hjertet og ganen. Sanserne tages i brug, og hyggen er i højsædet. Bussen samler deltagere op i Herning, Ikast og Silkeborg torsdag morgen mellem klokken 8 og 9. Kursen er indledningsvist sat mod Skamlingsbanken, der med sine 113 meter over havet er det højeste punkt i Sydjylland og et smukt udsigtssted. Tilknyttet Skamlingsbanken er historier om især den danske sag i Sønderjylland. Det er et af Danmarks store nationale og folkelige samlingssteder - symbolet for talens kraft og retten til at tale sin sag. Med donationer fra flere fonde er man succesfuldt ved at genskabe området, som det så ud i 1843.

Vi går en lille tur her og får fortællinger om stedet

 • Stjernestunder

  Herfra kører vi til honningkagebyen Christiansfeld. Denne lille hyggelige by med den spændende historie er - som noget ganske enestående for en dansk by - kommet på Unescos verdensarvliste. Mere om det senere. Vi går først til Brødremenighedens Hotel, hvor vi spiser en rigtig lækker frokost. Herefter trænger vi ganske givet til at strække benene, og det får vi gjort på en helt særlig
  byrundtur, der hedder »Stjernestunder - en juletur«. Turen er på cirka 2,5 kilometer og er en historisk vandring, hvor vi bliver introduceret til byens og Brødremenighedens spændende historie samt den helt særlige byplan og arkitektur. Vi skal også høre historien om den karakteristiske Herrnhutstjerne og julens traditioner. Herrnhutterne eller Brødremenigheden, som de kaldes i Danmark, havde en hemmelig opskrift på honningkager, som lige siden 1783 er blevet flittigt bagt og solgt i Christiansfeld

 • Hyggelig krostemning

  Vi kører nu den korte vej til Tyrstrup Kro, der er endnu ældre end tiden, vi netop har hørt om. Den nuværende ejer har været her siden 1987 og har gjort et stort arbejde for på nænsom vis at
  gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested. Det er klart lykkedes for ham. Vi indkvarterer os, og der er tid til at kigge sig lidt omkring eller få et hvil, inden vi atter mødes til en meget lækker tre-retters menu.

  Fredag morgen efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod den tyske grænse. Vi får lidt tid ved grænsekøbmanden, inden vi atter kører ind i Danmark, hvor målet er Møgeltønder.
  Denne gamle by bærer klart præg af hovedattraktionen Schackenborg Slot, men resten af byen er bestemt også et besøg værd. Vi går direkte til Schackenborg Slotskro, privilegeret siden 1687, og med slottet som nærmeste nabo. Her har vi bestilt en dejlig frokost, som skal nydes i de fantastiske omgivelser.

 • Rundvisning på Schackenborg

  Så er det tiden for slotsbesøg. Allerede når man træder ind på slotspladsen kan man mærke, at man træder i fodspor, der strækker sig tusind år tilbage i tiden, ja måske endnu længere. Vores slotsguide fortæller om Møgeltønderhus, som slottet hed fra begyndelsen og som dengang var en af den danske krones og kirkes bastioner i kampen med de holstenske grever. Vi får også historier om opførelsen af Schackenborg og de 11 generationer Schack, som har boet på Schackenborg Slot. Har du f.eks nogensinde hørt om Sølvarmen eller Den Onde Grevinde? I 1978 vendte slottet atter tilbage til det danske Kongehus. Prinseparret boede på slottet indtil 2014 og bruger det nu som deres andet hjem.

  Turen er ikke egnet for gangbesværede

 • Prisen er

  Prisen for denne dejlige to-dagstur er 2195 kroner per person i dobbeltværelse for abonnenter. Ikke-abonnenter kan deltage tilsvarende for 2350 kroner. Eneværelsestillæg på 350 kroner.

   

Bestil her

praktiske informationer 0

Herning
Silkeborg
IkastOur World

Sædereservation kan tilkøbes for 75 kroner og bestilles igennem Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller telefon 9626 3756/57

OurWorld er medlem af Rejsegarantifonden. Medlems­nummer: 1747

pdf ikonOurWorlds handelsbetingelser

Bestilling
Særpris for abonnenter 2.195 kr.
Pris 2.350 kr.
Antal personer
* Udsolgt
Sorry, This product is out of stock....
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på mail@laeserklubben.dk
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.