REGAN Vest - Danmarks dybeste hemmelighed

REGAN Vest - Danmarks dybeste hemmelighed

26. april 2023
Afgang fra Silkeborg

Prisen inkluderer

 • Kørsel i 4 stjernet bus
 • Erfaren rejseleder
 • Smurt rundstykke og kaffe
 • Rundvisning og entré til REGAN Vest
 • Frokostsandwich
 • Tur med veteranjernbanen
 • Kaffe og kage

Sædereservation koster 50 kroner og kan bestilles ved tilmelding gennem Læserklubben. 

Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

Tag plads i bussen, når vi som nogle af de første får mulighed for at besøge den atomsikrede bunker REGAN Vest. Bunkeren blev i 1960'erne, opført i al hemmelighed, med det formål at huse regeringen, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig. Den står i dag uberørt - fuldt møbleret med alt originalt interiør intakt. Herefter skal vi køre en tur med den 100 år gamle Veteranjernbanen på den smukke panoramatur fra Mariager til Handest.

 • Hemmeligheden i Rold Skov

  Efter endt opsamling i Silkeborg klokken 07.00, sætter vi kursen imod Rold Skov og koldkrigsbunkeren REGAN Vest. Vi holder en pause inden ankomst, hvor vi får et smurt rundstykke og kaffe. Efter ankomst opdeles gruppen i hold af 10 personer, der med 15 minutters mellemrum bliver sendt på rundvisning i den imponerende bunker, der ligger skjult 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov. Undervejs ser man blandt andet regeringens situationsrum, regentens værelse, opholdsstue og kantine. Bunkeren var ikke et militæranlæg og planen var at herfra skulle landet ledes gennem en krisesituation - faldt REGAN Vest, så faldt Danmark.

  Herefter besøger vi den spændende udstilling, der fortæller om den kolde krig, det danske beredskab i krisesituationer og om bunkerens konstruktion og samtid. Ligeledes kan maskinmesterboligen besøges, som ligger foran indgangen til bunkeren. Her kan man gå på opdagelse i familiens hjem, og på skærme høre de enkelte familiemedlemmer fortælle om deres hverdag under den kolde krig.

 • Veteranjernbanen Mariager

  Efter det spændende besøg, kører vi den korte tur til Rebild bakker, hvor vi skal spise vores frokostsandwich i den hyggelige overdækkede bålhytte. Herefter tager vi videre mod den 100 år gamle Veteranjernbanen Mariager - Handest. Jernbanestrækningen åbnede i 1927 som privatbane mellem Mariager og Viborg og var i drift indtil 1966. Fire år senere, 2. maj 1970, åbnede Veteranbanen. Her skal vi kører den idylliske tur fra Mariager til Handest gennem noget af Danmarks smukkeste natur: Fjord, Købstadsidyl, bøgeskov, bølgende bakker, heder og ådale. Turen er 17 km lang og tager 45 minutter og køres i roligt tempo. Undervejs nyder vi vores medbragte kaffe og kage imens vi nyder den forrygende udsigt og det skønne gamle veterantog.

  Fyldt af oplevelser og nostalgi drager vi atter mod Silkeborg, hvor vi forventes at ankomme klokken 17.30.

  Prisen for turen er 995 kroner for abonnenter. 

Bestil her

praktiske informationer

SilkeborgSkave Turistfart

Sædereservation kan tilkøbes for 50 kroner og bestilles igennem Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller telefon 9626 3756/57

Skave Turistfart er medlem af Rejsegarantifonden. Medlemsnummer 2141

pdf ikonSkave Turistfarts handelsbetingelser

Bestilling
Særpris for abonnenter 995 kr.
Pris 1.049 kr.
Antal personer
* Udsolgt
Sorry, This product is out of stock....
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på mail@laeserklubben.dk
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.